Kvinde ved fly

Coronavirus - Sådan dækker forsikringen med Mastercard

Denne nyhed er opdateret 14. april

Hvordan dækker rejseforsikringen med Mastercard Guld eller Platin? 

Har du bestilt en rejse til et område, som Udenrigsministeriet (www.um.dk) efterfølgende fraråder indrejse til, får du dækket afbestilling af din rejse, når du har et Mastercard Guld eller Mastercard Platin.

Rejser du til et land eller område, som Udenrigsministeriet fraråder indrejse til, skal du kontakte Rejseskade hos Privatsikring på 3355 3720 for at høre, om din rejseforsikring stadig gælder.


Hvordan skal jeg forholde mig til en kommende rejse?

Hvis du snart skal rejse til lande eller områder, hvor der er forhøjet beredskab omkring coronavirus (COVID-19), opfordrer vi til, at du løbende holder dig orienteret om situationen via Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Hvis der er mindre end 14 dage til, du skal rejse, og Udenrigsministeriet fraråder rejse til din destination, skal du kontakte Rejseskade hos Privatsikring på 3355 3720.

Er der mere end 14 dage til din rejse, skal du afvente situationen. Når der er 14 dage til afrejse, kan du vurdere den aktuelle situation og kontakte Rejseskade, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen.
 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg befinder mig i et land eller område, hvor Udenrigsministeriet fraråder indrejse?

Udenrigsministeriet fraråder nu indrejse i hele verden. Hvis du er ude at rejse, opfordrer vi dig til at følge de lokale myndigheders anvisninger, og du bør også være tilmeldt Udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk og følge rejsevejledningerne her.


Kom tidligere hjem med Mastercard

Er du 'strandet' i udlandet og ønsker at komme hjem før tid, så dækker forsikringen på Mastercard Guld og Mastercard Platin (familiekort undtaget). Forsikringen dækker rejser, der er bestilt, betalt og påbegyndt før d. 13. marts kl. 15.00 og har oprindelig hjemrejsedato senest d. 1. maj kl. 23:59. Derudover er der yderligere forudsætninger, som skal være opfyldt - læs dem her.   

Læs mere om forsikringen

 

Spørgsmål og svar

Kan jeg afbestille min rejse, som først skal foretages senere på året?
Situationen omkring coronavirus (COVID-19) ændrer sig hele tiden og kan nå at ændre sig inden en fremtidig rejse. Kontakt os igen, når der er 14 dage til afrejse. Så tager vi stilling til situationen og vurderer,  om vi kan dække.
Dækker I min hjemrejse, hvis denne bliver udskudt, fordi jeg kommer i karantæne på ferien?
Hvis man er i karantæne og samtidig er syg, så vil ens udskudte hjemrejse være dækket hvis man har et Mastercard Guld eller Mastercard Platin. Hvis man dog er i karantæne og ikke er syg, så vil ens udskudte hjemrejse ikke være dækket.
Dækker I tabt arbejdsfortjeneste, hvis jeg kommer i karantæne på ferien?
Forsikringen tilknyttet Mastercard Guld og Mastercard Platin, dækker ikke tabt arbejdsfortjeneste
Dækker I evakuering, hvis vi anbefales at forlade vores destination?
Man kan blive evakueret fra sin destination, hvis de danske myndigheder påbegynder en egen evakuering af danskere i udlandet. Der er ikke en særlig dækning via Mastercard-forsikringen, som dækker ekstraordinær evakuering.
Kan jeg afbestille min rejse?
Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til din destination, så kan du afbestille din rejse, hvis du har afbestillingsdækning på dit Mastercard Guld eller Mastercard Platin.

Har du flere spørgsmål?

Har du spørgsmål til afbestilling, eller er du i tvivl om, hvordan du er dækket, kan du kontakte Rejseservice på 3355 3720

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.