Kvinde sidder ved computer

Røde tal på aktiemarkederne og rekordstore udbytter

Af Kai Lindberg, Cheføkonom i Lån & Spar

Februar har bestemt ikke været nogen god måned på aktiemarkederne. Her otte dage inde i februar har vi oplevet pæne fald i aktier og stigende renter. Baggrunden er nervøsitet omkring den amerikanske lønudvikling med afsmittende effekter på inflation, renter og ikke mindst aktiekurserne.

De fleste aktiemarkeder er faldet med 4-5 %. De første fald var større, og markederne har rettet sig lidt.

Lån & Spar Invest har udbetalt nærmest rekordstore udbytter

Mange oplever og er bekymrede over, at kursen på deres investeringsbeviser fra Lån & Spar Invest er faldet betydeligt mere. Det skyldes dog, at foreningen netop har udbetalt nærmest rekordstore udbytter på mellem 8 og 15 %. Som investor har man derfor modtaget kontanter, hvilket jo heldigvis ikke på nogen måde kan sammenlignes med kurstab.

Lån & Spar Invest har udbetalt udbytter på 21,30 kr. i afdelingen Danske aktier, 10,60 kr. i afdelingen Europa og 7,90 kr. i afdelingen Verden. 

Hvis man ser bort fra de store udbyttebetalinger, er kurserne derfor typisk faldet med 4-5 %, hvilket heldigvis er væsentligt mindre end de mellem 12 og 20 %, som man umiddelbart kunne få indtryk af, når man ser på kurserne.

Ikke en unormal udvikling

Selvom februar ikke været nogen god måned, har vi de seneste år oplevet fald af samme størrelsesorden 3-4 gange. Derfor er det ikke en helt unormal udvikling for aktier. 

Spørgsmålet er så, om det er en korrektion eller starten på en større nedtur. Umiddelbart er der ikke tegn på, at aktierne bare skal falde herfra. Er du alligevel blevet i tvivl, om du har de rigtige investeringer, anbefaler vi, at du kontakter din personlige rådgiver, så I sammen kan kigge på, om din risikoprofil passer til dine investeringer.
 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.