Familie spiser udenfor

Kan pensionister låne penge?

Det er en udbredt myte, at det er umuligt at låne penge, blot fordi du har nået pensionsalderen. Hos Lån & Spar aldersdiskriminerer vi i hvert fald ikke.

Af Michael Thorbek, Boligchef i Lån & Spar

Er du ung, ældre eller midt i mellem de to, bliver din økonomi vurderet på lige vilkår som alle andre. Alder i sig selv er ikke en faktor, når vi vurderer, om du kan låne penge hos os.

Din økonomi afgør, om du kan låne

Overvejer du at låne penge til bil, bolig eller noget helt tredje? Eller har du planer om at låne i din friværdi? Så vurderer vi, om vi mener, at din økonomi kan klare, at du optager et nyt lån. I den forbindelse kigger vi bl.a. på, om du har råd til at betale renter, om du har friværdi i din bolig, og om forholdet mellem din gæld og formue passer sammen.

Lån i friværdien kan forsøde pensionisttilværelsen

For mange kan det give rigtig god mening at låne i deres bolig, når de når pensionsalderen. Har du gennem et helt liv betalt af på dit lån, kan der gemme sig mange penge i dine mursten. Penge du kan bruge til rejser, udbetaling til sommerhus, lidt ekstra i hverdagen, eller hvad du lige går og drømmer om.

Bliver reglerne ændret?

Medierne har i efteråret skrevet en del om, at det kunne blive sværere for især pensionister og førstegangskøbere at låne penge. Da reglerne blev indført den 1. januar 2018, viste det sig dog, at regeringen havde trukket lidt i land, og at reglerne ikke blev så stramme som ventet. 

De nye regler betyder, at hvis du vil låne penge i din bolig, har du stadig samme muligheder, som du er vant til, så længe du kun har belånt op til 60 % af ejendommens værdi.

Tal med en pensionsrådgiver

Er du i tvivl om, hvordan du bedst bruger dine pensionsopsparing, eller overvejer du at låne penge, er det en god idé at tale med en af vores personlige rådgivere. Sammen kan I finde ud af, hvordan du får mest ud af din opsparing og får råd til de drømme og planer, du har for din pensionstid.

Flere artikler

Bolig

Guide

Seks gode råd til din pensionsopsparing

Vi giver dig seks gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din pensionsopsparing. 

To seniorer i køkken

INVESTERING

Undgå at tabe din pension på aktiemarkedet

Når du nærmer dig pensionsalderen, kan det være en rigtig god idé at sætte din risiko ned.

Senior kvinde portræt

Bolig

Hvilken boligform bør du vælge? 

Der er fordele og ulemper ved forskellige boligtyper til en pensionisttilværelse.

To seniorer i køkken

Sådan giver du din pension og forsikring et servicetjek

Det er med forsikringer og pensionsordninger som med bilen. De skal med mellemrum have et servicetjek.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.